- 20 dkg darált mák
- 15 dkg cukor
- 1 tojás
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja
- kb 30 dkg meggy ( lehet befőtt vagy fagyos is )
- kb 30 dkg meggy ( lehet befőtt vagy fagyos is )
szirup :
- 1 citrom leve
- 5 dkg cukor
- 10 dkg méz
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk vaníliakivonat
továbbá : - 1 cs réteslap ( 8 db - os ), 10 dkg olvasztott vaj
- A sütőt 190 °C - ra melegítjük, a töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. A réteslapokat ketté vágjuk, így 16 db lapot kapunk.
- Egy kb 20 * 25 cm - es tepsit alaposan kivajazunk, majd az aljába 4 db réteslapot fektetünk olvasztott vajjal megkenve a lapokat. Erre simítjuk a töltelék 1 / 3 - át és megszórjuk a meggy szintén 1 / 3 - ával. Ismét 4 réteslap, töltelék és ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét lekenjük olvasztott vajjal, majd egy éles késsel négyzetekre vagy rombuszokra vágjuk.
- Kb 30 - 40 percig sütjük, amíg a teteje piros és ropogós lesz.
- A sziruphoz a hozzávalókat kb 5 percig forraljuk, majd a sütőből kivett baklavát meglocsoljuk vele. Legalább 3 - 4 órát hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése