- 3 tojás
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 25 dkg liszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 1 tk só
- 1 tk kakukkfű
- kb 6 dkg aszalt paradicsom
- 5 dkg reszelt parmezán
tetejére :
- 1 mozzarella
- 2 db paradicsom
- olívaolaj
- kakukkfű
- Egy kb 20 cm - es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát kivajazzuk és behintjük liszttel. A sütőt 180°C - ra előmelegítjük.
- A tojást egy villával felverjük, majd hozzákeverjük a tejet, az olajat, a felaprított aszalt paradicsomot, a sajtot, fűszerezzük és hozzáforgatjuk az élesztővel vegyített lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 20 percig letakarva kelesztjük. Azután betesszük a sütőbe 25 percre, majd utána a tetejét kirakjuk felszeletelt paradicsommal és lecsepegtetett mozzarella szeletekkel, megszórjuk kakukkfűvel és meglocsoljuk olívaolajjal. További 20 percig - tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése