Morzsához :
- 40 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg hideg vaj / margarin
- csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt fahéj
Tejfölkrém :
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 7 dl tejföl
- 2 púpozott ek étk. keményítő
- 10 dkg vaj
- A morzsához összevegyítjük a lisztet a cukorral, fahéjjal és a sóval, majd hozzáreszeljük a vajat és ujjbeggyel az egészet összemorzsoljuk. A morzsát egy nagy serpenyőben, közepes lángon addig pirítjuk, amíg szép aranybarna színt nem kap.
- A krémhez a tojást a cukrokkal és a keményítővel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és alacsony lángon , állandó keverés mellett az egészet sűrűre főzzük.
- Egy kb 20 cm - kapcsos tortaforma oldalára sütőpapírt vágunk ( hogy megmaradjon a sütőpapír a forma oldalán, kenjük be pár helyen a formát kevés vajjal ) A morzsából 2 - 3 evőkanállal félre eszünk a többit és a krémet 4 egyforma részre osztjuk.
- A forma aljába egyenletesen elterítjük a tésztamorzsát, rákanalazzuk a krémet és addig rétegezzük amíg el nem fogynak a hozzávalók . A tetejére krém kerüljön, amit megszórunk a féltetett morzsával és a tortát 4 - 5 órán át vagy egy éjszakán át hűtőben dermesztjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése