»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 60 dkg liszt
- 1 csomag friss élesztő
- 1 tk cukor
- 1 ek só
- 1 tojás
- 60 ml étolaj
- kb 3 dl langyos tej
töltelék :
- 1 csokor medvehagyma ( kb 10 dkg )
- 6 dkg olvasztott vaj
tetejére :
- 1 tojás
- 10 - 15 dkg reszelt sajt
- A tésztához az élesztőt 1 dl tej és a cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt, az olajat, a tojást, a tejet és az egészet hólyagosra dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- A megmosott és leszárított medvehagymát felaprítjuk. A megkelt tésztát fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és rászórjuk a medvehagyma felét. A tészta mindkét hosszabbik oldalát középig behajtjuk, ismét lekenjük vajjal és rászórjuk a megmaradt medvehagymát. A tészta alsó részét középig hajtjuk, lekenjük vajjal, majd az alsó részt ráhajtjuk. Letarjuk és 30 percig kelesztjük.
- Ezután a tésztát kb 25 * 40 cm - es nagyságúra nyújtjuk, a tetejét lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk sajttal, majd egy pizzavágóval rudakká vágjuk. A stanglikat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és addig kelesztjük amíg a sütő 180 °C - ra melegszik, majd szép pirosra megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése