,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. április 17., péntek

~ ÁFONYÁS TEJBERIZSES SZELET ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 3 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg lágy vaj
- 10 dkg tejföl, 1 / 2 tasak sütőpor, 18 dkg liszt
Áfonyakrém :
- 20 dkg áfonya ( lehet fagyos is ) 
- 10 dkg cukor
- 1 / 2 lime leve
- kb 150 - 200  ml víz
- 1 tasak vaníliás pudingpor ( főzős )
Tetejére :
- 7 dkg rizs
- kb 3 dl tej
- csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek cukor
- 2 dl tejszín
- 10 dkg fehércsokoládé
- 1 tk étk. zselatin
- 20 ml víz 

  • A sütőt 180 °C ra melegítjük, egy kb 20 * 30 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd tovább keverjük a vajjal és a tejföllel. Ezután hozzáadjuk a sütőporral vegyített lisztet és alaposan összekeverjük. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük.
  • Az áfonyát egy lábasba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot, a lime levét, 50 ml vizet és addig főzzük amíg a szemek össze nem esnek. Ezután egy botmixerrel pürésítjük, hozzáöntjük a vízben simára kevert pudingport és sűrűre főzzük. ( ha nagyon sűrű lenne adjunk még hozzá kevés vizet ) A pudingot még melegen a kihűlt tésztára kenjük. 
  • Az átmosott rizst egy csipet sóval a tejben puhára főzzük, majd hozzákeverjük a csokoládét, a cukrokat és a lime reszelt héját. A tejszínt habbá verjük, keveset félreteszünk belőle a többit összeforgatjuk a kihűlt rizzsel, majd  hozzácsurgatjuk a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. 
  • A rizses krémet az áfonyás részre kenjük és hűtőben 2 - 3 órán át dermesztjük. Tejszínhabbal, áfonyaszemekkel és reszelt lime héjjal díszítjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése