,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. október 18., vasárnap

~ BABOS ALMÁS RÉTES ~






»HOZZÁVALÓK«
- kb 1 kg alma
- 1 doboz fehérbabkonzerv (400 g )
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 8 dkg cukor
- 2 dl tejföl
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 / 2 citrom leve
- 5 dkg vaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 cs réteslap
- kb 10 dkg olvasztott vaj - a kenéshez

  • A vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát ( mint a gombóchoz szokás) majd kihűtjük. A tejfölt összekeverjük a cukorral, fahéjjal, a babot alaposan lecsepegtetjük és villával kissé öszetörjük. A megpucolt almát vékony szeletekre vágjuk és összeforgatjuk a citromlével, hozzáadjuk a babot a tejfölt és kb 3 ek morzsát. 
  • A réteslaból 4 db - ot úgy rétegezünk, hogy lekenjük a tetejüket olvasztott vajjal, a legfelső réteget megszórjuk morzsával majd a szélesebbik részére ráhalmozzuk az almás - babos keverék felét és feltekerjük. Így járunk el a másik 4 lappal is. 
  • A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket lekenjük olvasztott vajjal és 200 °C - ra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése