»HOZZÁVALÓK«
- 2 tojás
- 2 ek cukor
- 2 csipet só
- 25 dkg liszt
- pár kanál tejszín
porcukor - a szóráshoz
- Egy tálban összevegyítjük a lisztet, a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejszínt, hogy összeálljon a tészta, majd jól összegyúrjuk. Letakarva kb 20 percig pihentetjük.
- Ezután a tésztát kb 15 db gombócra osztjuk és lisztezett felületen mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, majd a kezünkkel még tovább, szinte háryaszerűre széthúzzuk. Forró, bő olajban tesszük és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
- Tálalás előtt porcukorral megszórva kínáljuk.
Mutatós könnyen elkészíthető de inkább egy lángosra hasonlít. Érdekes szívesen megkóstolnám lehet hogy teszek egy próbát:)
VálaszTörlésNagyon finom, megsütöttem, köszönöm!
VálaszTörlés