Tészta :
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- 2 dkg friss élesztő
- 1 kk cukor
- 60 ml étolaj
- 2 dl langyos tej
- kb 1 dl langyos víz
Töltelék :
- 15 dkg lágy vaj
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
továbbá :
- 1 tojás - a kenéshez
- egész mák - a szóráshoz
- Az élsztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztben elkverjük a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt az olajat, a tejet és a vizet, majd ruganyos tésztává dagasztjuk. Letekarva a duplájára kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt két egyforma részre osztjuk, ezután az egyik tésztagombócot lisztezett felületen kb 25 * 30 cm - es nagyságúra kinyújtjuk, megkenjük a vaj negyedével, majd tészta bal oldali részét részét 3 / 4 - ig behajtjuk a jobb oldali részt pedig ráhajtjuk. Végül az alsó részt is 3 / 4 - ed részig behajtjuk a felső részt pedig ráhajtjuk.
- 30 perc pihentetés után a tésztát ismét kinyújtjuk ( kb 30 * 40 cm ), megkenjük a vaj negyedével és rászórjuk a sajt felét. A tészta hosszabbik részénél fogva feltekerjük, mint a bejglit. Így járunk el a másik tésztarésszel is. A tésztahengert 6 - 6 részre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 30 perc kelesztés után lekenjük a tetejüket enyhén felvert tojással és megszórjuk mákkal.
- Előmelegített 180 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.
Ciao! Consente di collaborare?
VálaszTörlés