Piskóta :
- 2 x 3 db tojás
- 2 x 6 dkg cukor
- 2 x 7 dkg liszt
- 2 x 6 g sütőpor
- 2 x 10 dkg gesztenyemassza
Krém :
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 dl tejszín
- 1 ek rum
tetejére :
- 2 dl tejszín
- 1 tasak habfixáló
- 5 dkg gesztenyemassza
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 20 * 30 cm - es nagyságú tepsibe sütőpapírt feltetünk. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját, ezután hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet és a nagylyukú reszelőn lereszelt gesztenyét. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 12 perc alatt megsütjük. Így sütünk még egy lapot.
- A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a villával összetört gesztenyét, a rumot és sima krémmé keverjük. A tejszínt habbá verjük, majd összeforgatjuk a gesztenyés krémmel. A krém 3 / 4 - ed részével betöltjük a lapokat, a maradékot a piskóta tetejére kenjük.
- A tetejére a tejszínt a fixálóval habbá verjük, majd tetszőlegesen kidíszítjük a sütemény tetejét, megszórjuk reszelt gesztenyemasszával és 3 - 4 óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.
Jó napot kivánok! Recepttel kapcsolatban lenne kérdésem. Ami a sütemény tetejére megy tejszín az főző vagy esetleg habtejszín? Válaszát előre is köszönöm.
VálaszTörlésKedves Bernadett ! Habtejszín ( pl Hulala, vagy Megge cukrászhab )
Törlés