Tészta :
- 18 dkg lágy margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 tojás
- 2 ek cukor
- 8 - 10 levél citromfű
- 1 citrom reszelt héja és leve
- csipet só
- 18 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor
Szirup :
- 1 citrom leve
. 10 dkg cukor
- 50 ml fehérrum - elhagyható
Tetejére :
- 150 ml tejszín
- 15 dkg fehércsokoládé
- 1 lime reszelt héja
- limeszeletek - a díszítéshez
- A tésztához a sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A citromfűlevélkéket a cukorral kávédarálóban átpörgetjük.
- Habosra keverjük a maragarint a porcukrral, vaníliás cukorral és a citromfüves cukorral, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, majd hozzászitáljuk a sóval, sütőporral vegyített lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 45 perc alatt - tűpróbáig sütjük. ( lehet légkeveréssel is, ha a nagyon sülne a tészta teteje alufóliával fedjük le )
- A tetejére a tejszínt felforrósítjuk, majd beletördeljük a csokoládét és simára keverjük, ezután hozzáreszeljük a lime héját és hűtőbe tesszük. A sziruphoz a hozzávalókat összeforraljuk.
- Ha a tészta megsült egy szívószállal lyukakat fúrunk bele és ráöntjük a szirupot, hogy mindenhová lyukba jusson.
- A megdermedt csokoládés tejszínt lágy habbá verjük és rákenjük a kihűlt tészta tetejére.
ötlet : Annuskám
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése