»HOZZÁVALÓK«
- 4 tojás
- 20 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg cukor
- 1 tasak sütőpor
- csipet só
- 18 dkg liszt
- 2 - 3 bodzavirág lecsipkodott virágai
- kb 20 - 25 dkg áfonya ( lehet fagyos is )
- A sütőt 180 °C ra előmelegítjük, egy kb 22 * 22 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a porcukorral, vaníliás cukorral, margarinnal habosra keverjük, majd hozáadjuk a citomhéjat, és a bodzavirágokat.
- A fehérjét a sóval félig felverjük, majd kanalanként hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a tojásos masszával. Végül hozzászitáljuk a sütőporral vegyített lisztet és a felét a tepsibe simítjuk , megszórjuk az áfonya felével, rásimítjuk a maradék tésztát és megszórjuk a megmaradt áfonyával. Kb 35 - 40 perc alatt megsütjük. ( ha nagyon sülne a teteje, alufóliával letakarjuk )
- Ha a sütemény kihűlt felszeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése