»HOZZÁVALÓK«
Burgonyás alap :
- 50 dkg pucolt burgonya
- 2 nagyobb szál répa
- 1 tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- kb 4 -ek liszt
- só, bors
- zsemlemorzsa - a szóráshoz
Töltelék :
- 3 tojás
- 125 g juhtúró
15 dkg reszelt sajt
- 1 , 5 dl tejszín
- 1 csokor aprított petrezselyem
- bors
- só - szükség esetén
- A burgonyát és a répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd enyhén sózzuk és 20 percig állni hagyjuk. Ezután alaposan kinyomkodjuk a levétől, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a lisztet, ízesítjük és alaposan összekeverjük.
- A masszát kiolajozott zsemlemorzsával behintett serpenyőbe vagy piteformába nyomkodjuk úgy hogy 3 - 4 cm - es pereme is legyen , majd 180 °C - os sütőben 25 percig elősütjük.
- A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd az elősült pitére öntjük, visszatoljuk a sütőbe és további 20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése