»HOZZÁVALÓK«
- kb 30 bodzavirág
- 3 l víz
- 2 , 5 kg cukor
- 2 citrom
- 1 tk citromsav
- A cukrot a vizzel párszor átkeverve 10 percig főzzük, majd hozzákeverjük a citromsavat és langyosra hűtjük.
- A virágokat átválogatjuk az esetleges bogaraktól és elltávolítjuk a zöld részeit, ezután egy 5 l - es tiszta befőttesüvegbe rakjuk. Hozzátesszük a felszeletelt citomkarikákat ( a magjait távolítsuk el ) és felöntjük a sziruppal.
- Az üveget lezárva 3 napra hűvös helyre tessük és mindennap egyszer átkeverjük, majd egy tiszta gézen keresztül átszűrjük. ( a virágokból is nyomkodjuk ki a szirupot. Üvegekbe töltve hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése