,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. szeptember 25., szombat

~ TEJFÖLÖS SZŐLŐS - MAZSOLÁS SÜTEMÉNY ~




 »HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 12 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 150 ml tej
- 10 dkg mazsola
- kb 30 - 40 dkg fehér szőlő ( lehetőleg mag nélküli ) 
- 1 dl  édes fehérbor
tetejére :
- 3 dl tejföl
- 5 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 tojás
- 1 dl bor ( amiben ázott a mazsola ) 

  • A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy kb 20 * 25 cm - es tepsi aljába sütőpapírt vágunk. A mazsolát borba áztatjuk, a szőlőt ha magos, kimagozzuk. 
  • A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, a tejet és a sütőporos lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, rászórjuk a leszűrt mazsolát és a szőlőt.
  • A tetejére a hozzávalókat simára keverjük, majd ráöntjük a tészamasszára és kb 50 percig sütjük. ( Tűpróba ! ) 
  • A kihűlt süteményt felszeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése