,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. november 20., szombat

~ BOSTONI KRÉMTORTA ~



 »HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 2 tojás, 20 dkg cukor, 12 dkg lágy vaj
- 150 ml tej, 2 tk sütőpor, csipet só
- 25 dkg liszt
Krém :
- 3 tojássárgája, 3 dl tej, 1 tk vaníliakivonat
- 10 dkg cukor, 2 ek étk. keményítő
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé
- 50 ml tejszín
- 1 ek vaj
- 2 ek porcukor

  • A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaformába sütőpapírt vágunk. A tésztához a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, a tejet és a sóval, sütőporral vegyített lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 40 perc  alatt tűpróbáig sütjük. 
  • A krémhez a a tejben simára keverjük a keményítőt, a tojássárgákat a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáöntjük a keményítős tejhez, ízesítjük vaníliával és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. 
  • A kihűlt piskótát kettévágjuk és betöltjük a szintén kihűlt krémmel.
  • A tetejére a csokoládét, a tejszínt és a vajat egy kisebb lábasban összemelegítjük, hozzákeverjük a porcukrot és bevonjuk vele a torta tetejét. Kb 3 óra hűtés után szeleteljük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése