»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 2 tojás, 20 dkg cukor, 12 dkg lágy vaj
- 150 ml tej, 2 tk sütőpor, csipet só
- 25 dkg liszt
Krém :
- 3 tojássárgája, 3 dl tej, 1 tk vaníliakivonat
- 10 dkg cukor, 2 ek étk. keményítő
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé
- 50 ml tejszín
- 1 ek vaj
- 2 ek porcukor
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaformába sütőpapírt vágunk. A tésztához a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, a tejet és a sóval, sütőporral vegyített lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 40 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- A krémhez a a tejben simára keverjük a keményítőt, a tojássárgákat a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáöntjük a keményítős tejhez, ízesítjük vaníliával és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk és betöltjük a szintén kihűlt krémmel.
- A tetejére a csokoládét, a tejszínt és a vajat egy kisebb lábasban összemelegítjük, hozzákeverjük a porcukrot és bevonjuk vele a torta tetejét. Kb 3 óra hűtés után szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése