»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 60 dkg liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 1 kk só
- 8 dkg porcukor
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 5 dkg lágy vaj
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- kb 2 , 5 - 3 dl langyos tej
Töltelék :
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg lágy vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 50 ml rum
- 1 tojásfehérje
- 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk hozzáadjuk a porcukrot, a fűszerkeveréket, a felfutott élesztőt, a tojásokat, a vajat , a tejet, majd alaposan megdagasztjuk a tésztát, ezután letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- A töltelékhez a vajat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a rumot, a citromhéját, a tojásfehérjét és a diót.
- Egy nagyobb kuglófformát kivajazunk és behintjük liszttel.
- Ha a tészta megkelt, deszkára borítjuk és kb 50 * 30 cm - es téglalap alakúra kinyújtjuk, elkenjük rajta a diós krémet és felcsavarjuk, mint a bejglit. A két végét összecsípjük, a formába helyezzük és 30 percig még kelesztjük.
- 170 °C - ra melegített sütőben, kb 60 perc alatt készre sütjük. Ha a kuglóf megsült, a formában hagyjuk még 10 percig, majd rácsra borítva kihűtjük. Porcukorral meghintve, felszeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése