»HOZZÁVALÓK« - kb 30 db
Tészta :
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj / margarin
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 2 dkg élesztő
- 3 tojássárgája
- tej
Töltelék :
- 3 tojásfehérje, csipet só
- 25 dkg cukor
- 1 tk vaníliaroma, 15 dkg durvábbra őrölt dió
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a kockákra vágott vajat, ezután belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejet, hogy összeálljon a tészta.. Összegyúrjuk, majd 3 felé osztjuk és fóliába tekerve kb 60 percre hűtőbe tesszük.
- A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd tovább verve, kisebb adagokban hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük.
- A tésztagombócokat kb 25 * 30 cm - es nagyságúra nyújtjuk, megkenjük tojáshabbal és megszórjuk dióval. A tésztát a hosszabbik oldala mentén feltekerjük és a rúdból pogácsaszaggatóval, félholdakat szaggatunk belőle.
- A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 15 percig még kelesztjük. 200 °C - ra melegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése