»HOZZÁVALÓK« kb 32 db
- 30 dkg liszt, 3 ek porcukor
- 10 dkg vaj, 10 dkg zsír vagy vaj, csipet só
- 1 tojássárgája, 2 - 3 ek tejföl
tetejére :
- 1 tojásfehérje, 10 dkg durvára őrölt dió
- 3 ek cukor, 1 tasak vaníliás cukor
- A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, majd fóliába tekerjük és 1 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát kb 4 mm vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval, 2 * 15 cm - es csíkokra vágjuk.
- A tetejét lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk a cukrokkal összekevert dióval. A tésztacsíkokat egy őzgerincforma hátuljára rakosgatjuk ( 1 formára kb 8 db - ot ), a formát egy tepsire helyezzük és 180 °C ra melegített sütőben, kb 15 pec alatt megsütjük.
- A patkókat porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése