,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. december 13., hétfő

~ NANUK SZELET ~



 »HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 4 tojás, 18 dkg porcukor, 6 ek víz
- 15 dkg liszt, 10 dkg darált dió
- 1 / 2 tasak sütőpor
- csipetnyi só
Krém :
- 4 dl tej, 4 ek búzadara
- 2 ek vaníliás cukor, 20 dkg darált dió
- 20 dkg lágy vaj / margarin, 20 dkg porcukor
tetejére : - 10 dkg étcsokoládé, 1 - 2 ek étolaj
  • A sütőt 180 °C ra melegítjük, a diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd ha kihűlt ledaráljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a sóval és a fele porcukorral habot verünk. A tojássárgákat a vízzel és a maradék porcukorral habosra keverjük , majd hozzáadjuk a sütőporral dióval elkevert lisztet. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot.
  • A masszát sütőpapírral bélelt  20 * 30 cm - es tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük.  
  • A krémhez megfőzzük a tejben a darát, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd ha kihűlt alaposan átkeverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, ezután hozzáadjuk a diót és a megfőtt darát. 
  • A krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd gőz felett megolvasztott csokoládét simítunk a tetejére. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta,mutatós, gratulálok hozzá. Nem írtad el véletlenül a nevét? Én úgy ismerem,hogy Nanuk szelet. Bocsáss meg,hogy írtam. Üdvözlettel Katica

    VálaszTörlés
  2. Kedves Katica !
    Köszönöm, javítottam :)

    VálaszTörlés