Tészta :
- 30 dkg liszt, 20 dkg hideg vaj / margarin, csipet só
- 10 dkg porcukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 tojássárgája, 1 - 2 ek hideg víz
Krém :
- 2 , 5 dl narancslé, 1 , 5 dl meyer citromlé
- 1 narancs reszelt héja, kb 10 dkg cukor
- 3 ek étk. keményítő, 1 ek vaj
- A tésztához a lisztet, sót, sütőport és a porcukrot összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját , a vizet és az egészet összegyúrjuk. Folpackba tekerve 60 percre hűtőbe tesszük.
- A muffin sütőforma ( 12 db - os ) mélyedéseit kikenjük vajjal és mindegyiket kibéleljük kb fél cm vastagra nyújtott tésztával. A maradékból pedig kisebb golyókat formázunk.
- A krémhez 1 dl citruslében simára keverjük a keményítőt, a többit a cukorral , narancshéjjal felforraljuk, majd hozzáöntjük a keményítős keveréket és krémmé főzzük. Végül belekeverjük a vajat. A krémmel betöltjük a tésztát és kirakjuk a szélét tésztagolyókkal. Előmelegített, 200 °C - os sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
- A süteményt a formában hagyjuk langyosra hűni, ezután kiemeljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése