»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 3 tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt
- 2 ek étolaj, 1 mk sütőpor
Krém :
- 2 dl presszó kávé, 1 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj
- A sütőt 200 °C -ra melegítjük, egy 18 * 28 cm - es tepsit sütőpapírral bélelünk. A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, amikor már jó habos, hozzászitáljuk a sütőporral vegyített lisztet és óvatos mozdulatokkal egy saptulával alulról - felfelé az egészet összeforgatjuk. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt megsütjük.
- A krémhez lefőzzük a kávét, hozzákeverjük a tejet és megfőzzük benne a pudingport. Folpackkal letakarjuk, hogy nem bőrösödjön, majd teljesen kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a kávés pudingot.
- A krémet a kihűlt piskótára kenjük, a tetejére a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és a krémre simítjuk. 1 - 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Nagyon tetszik imádom a kávés krémeket. Hétvégén teszek egy próbát:)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésBiztosan nagyon fini!