,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2022. január 19., szerda

~ KÁVÉS SZELET ~



 »HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 3 tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt
- 2 ek étolaj, 1 mk sütőpor
Krém :
- 2 dl presszó kávé, 1 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj



  • A sütőt 200 °C -ra melegítjük, egy 18 * 28 cm - es tepsit sütőpapírral bélelünk. A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, amikor már jó habos, hozzászitáljuk a sütőporral vegyített lisztet és óvatos mozdulatokkal egy saptulával alulról - felfelé az egészet összeforgatjuk. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt megsütjük. 
  • A krémhez lefőzzük a kávét, hozzákeverjük a tejet és megfőzzük benne a pudingport.  Folpackkal letakarjuk, hogy nem bőrösödjön, majd teljesen kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a kávés pudingot.
  • A krémet a kihűlt piskótára kenjük, a tetejére a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és a krémre simítjuk. 1 - 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd meleg vízbe mártott késsel szeleteljük. 

2 megjegyzés: