Tészta :
- 30 dkg liszt, csipetnyi só, 10 g sütőpor, 15 dkg hideg vaj, 7 dkg porcukor-
- 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja
- 1 tojássárgája, kb 2 ek tejföl
töltelék :
- 3 - 4 db alma, kb 4 ek barnacukor, őrölt fahéj
- 1 - 2 ek dara - ha szükséges
továbbá :
- vérnarancs aroma, kandírozott koktélcseresznye, porcukor
- A tésztához a lisztet összevegyítjük a sóval, sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját , a tejfölt és alaposan összegyúrjuk. A tésztát fóliába tekerve, hűtőben 30 percig pihentetjük.
- Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk a levétől és egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és megpároljuk.
- A tésztát kb 18 részre osztjuk, mindegyikek kigömbölyítjük és kb 10 - 12 cm - es kör alakúra nyújtjuk, ezután a korongokon 4 bemetszést ejtünk egymással szemben a korong feléig. Középre 1 - 1 tk tölteléket helyezünk és a bevágások mentén a széleket tojásfehérjével lekenjük. A két szemben lévő „ tésztaszirmot ” a töltelékre hajtjuk, majd a másik kettőt úgyszintén. A szirmokat kissé lehatjogatjuk és muffinpapírba helyezzük. Az elkészült rózsákat tepsire helyezzük és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 12 perc alatt megsütjük.
- A kihűlt rózsákat az aromával tetszés szerint megfestjük, középre egy - egy fél cseresznyét helyezünk és meghintjük porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése