,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2022. február 26., szombat

~ BARACKOS KRÉMES TORTA ~



 »HOZZÁVALÓK«
Barackos rész :
- 1 doboz őszibarakkonzerv ( 820 g ) 2 - 3 ek cukor
- 1 dl víz, 3 ek étk. keményítő
Krém : 
- 3 dl tej, 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 2 ek cukor, 1 ek vaníliás cukor, 3 dl tejszín
továbbá :
- 2 tekercs friss leveles tészta, 1 tojássárgája, 1 ek tej

  • A barackot a levétől lecsepegtetjük, majd összekockázzuk és egy botmixerrel pürésítjük. A pürét lábasba tesszük és 5 percig forraljuk, majd hozzáöntjük a vízben elkevert keményítőt és sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt egy habzsákba szedjük. 
  • A tejben megfőzzük a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrokat és kihűtjük.
  • A sütőt 200 °C - ra melegítjük. Az egyik tekercs leveles tésztából kb 25 cm - es kört vágunk, amit sütőpírral bélelt tepsibe helyezünk, villával megszurkáljuk és lekenjük a tetejét a tejjel elkevert tojássárgájával. Kb 12 - 15 perc alatt megsütjük. 
  • A másik tekercsből is kiszúrunk egy 25 cm - es kört, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 12 cikkre vágjuk. Villával megszurkáljuk, lekenjük a tetejét a tejes tojássárgájával és 12 - 15 perc alatt megsütjük.  A megmaradt leveles tésztát külön megsütjük, majd apróra törjük -  ebből lesz majd a panír. 
  • A pudingot egy kézi mixerrel jól átdolgozzuk, majd óvatosan összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel és 3 - 4  evőkanállal félreteszünk belőle. A torta összeállítása : a kerek lap köré egy tortakarikát helyezünk, rákenjük a tejszínes krém felét, erre körkörösen rányomjuk a barackos krém felét, majd rákenjük a megmaradt krémet és rányomjuk ismét a barackosat. Elhelyezzük rajta a tésztacikkeket és hűtőben legalább 1 órán át dermesztjük. 
  • A megmaradt krémmel körbekenjük a torta oldalát és bepanírozzuk a tésztamorzsával, ezután hűtőben tovább dermesztjük. ( legjobb ha egy éjszakán át pihen ) A tortát porcukorral megszórva felszeletelve tálaljuk.  




Forrás : Youtube

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése