»HOZZÁVALÓK«
Barackos rész :
- 1 doboz őszibarakkonzerv ( 820 g ) 2 - 3 ek cukor
- 1 dl víz, 3 ek étk. keményítő
Krém :
- 3 dl tej, 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 2 ek cukor, 1 ek vaníliás cukor, 3 dl tejszín
továbbá :
- 2 tekercs friss leveles tészta, 1 tojássárgája, 1 ek tej
- A barackot a levétől lecsepegtetjük, majd összekockázzuk és egy botmixerrel pürésítjük. A pürét lábasba tesszük és 5 percig forraljuk, majd hozzáöntjük a vízben elkevert keményítőt és sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt egy habzsákba szedjük.
- A tejben megfőzzük a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrokat és kihűtjük.
- A sütőt 200 °C - ra melegítjük. Az egyik tekercs leveles tésztából kb 25 cm - es kört vágunk, amit sütőpírral bélelt tepsibe helyezünk, villával megszurkáljuk és lekenjük a tetejét a tejjel elkevert tojássárgájával. Kb 12 - 15 perc alatt megsütjük.
- A másik tekercsből is kiszúrunk egy 25 cm - es kört, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 12 cikkre vágjuk. Villával megszurkáljuk, lekenjük a tetejét a tejes tojássárgájával és 12 - 15 perc alatt megsütjük. A megmaradt leveles tésztát külön megsütjük, majd apróra törjük - ebből lesz majd a panír.
- A pudingot egy kézi mixerrel jól átdolgozzuk, majd óvatosan összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel és 3 - 4 evőkanállal félreteszünk belőle. A torta összeállítása : a kerek lap köré egy tortakarikát helyezünk, rákenjük a tejszínes krém felét, erre körkörösen rányomjuk a barackos krém felét, majd rákenjük a megmaradt krémet és rányomjuk ismét a barackosat. Elhelyezzük rajta a tésztacikkeket és hűtőben legalább 1 órán át dermesztjük.
- A megmaradt krémmel körbekenjük a torta oldalát és bepanírozzuk a tésztamorzsával, ezután hűtőben tovább dermesztjük. ( legjobb ha egy éjszakán át pihen ) A tortát porcukorral megszórva felszeletelve tálaljuk.
Forrás : Youtube
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése