»HOZZÁVALÓK« - kb 8 db
Tészta :
- 130 ml víz, 65 g vaj, 1 tk cukor, 1 kk só
- 120 g liszt, 3 tojás
Mákos krém :
- 3 dl tej, 1 tasak vaníliás pudingpor, 2 ek cukor, 1 ek egész mák
- 1 , 5 dl tejszín
továbbá :
- 1 , 5 - 2 dl tejszín, 2 ek porcukor, 1 tasak vaníliás cukor
- A sütőt 200 °C - ra melegítjük. A vizet a vajjal, a cukorral és a sóval összeforraljuk, majd hozzászórjuk a lisztet és addig főzzük amíg a tészta egy golyóvá össze nem áll. Azután a tűzről levéve a masszát kissé hagyjuk lehűlni és egyesével, egy kézi mixerrel hozzákeverjük a tojásokat.
- A tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire halmokat nyomunk belőle. A fánkokat 20 percig sütjük, majd a hőfokot 170 °C - ra visszavéve további 10 - 15 percig sütjük. Ha a fánkok megsültek, a sütőajtót egy fakanállal kitámasztjuk és hagyjuk még legalább 15 percig száradni.
- A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, hozzákeverjük a cukrot és a mákot, majd teljesen kihűtjük. Ezután összeforgatuk a habbá vert tejszínnel.
- A fánkok tetejét levágjuk, majd betöltjük a mákoskrémmel és rá nyomunk a habbá vert tejszínből, visszahelyezzük a fánkok tetejét és porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése