,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2022. február 13., vasárnap

~ CSOKOLÁDÉS SZELET ~



 »HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 4 tojás, 4 ek meleg víz, 18 dkg cukor
- 14 dkg liszt, 2 ek kakaópor, 1 kk sütőpor
Krém :
- 3 dl tej, 1 tasak csokoládés pudingpor, 5 dkg étcsokoládé
- 2 dl tejszín, kb 10 dkg porcukor - vagy ízlés szerint
- 1 tasak vaníliás cukor
tetejére : 
- 2 ek étolaj, 10 dkg étcsokoládé

  • A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy kb 20 * 28 cm - es tepsibe sütőpapírt vágunk. A tojásokat a cukorral jó habosra - fehéredésig felverjük, majd tovább verve hozzáöntjük a vizet. Ezután 2 részletben hozzászitáljuk a sütőporral vegyített kakaós lisztet. Egy spatulával óvatosan összeforgatjuk és a masszát a tepsibe simítjuk. Kb 18 perc alatt - tűpróbáig sütjük. 
  • A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd olvadásig keverjük benne a csokoládét és a vaníliás cukrot. Ha a puding kihűlt kézimixerrer jól átkeverjük. A tejszínt habbá verjük a cukorral  majd összeforgatjuk a pudinggal. 
  • A kihűlt piskótát lapjában kettévágjuk, a krém 3 / 4 - ével betöltjük a lapot, ezután a maradék krémből keveset félreteszünk, a többit pedig a piskóta tetején egyenletesen elkenjük. 
  • A csokoládét az olajjal vízgőz felett - vagy mikróban megolvasztjuk, rásimítjuk a krémre és egy villával megcifrázzuk. A süteményt legaláb 60 perce hűtőbe tesszük, majd hosszúkás szeletekre felvágjuk. A megmaradt krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és tetszőlegesen díszítjük a szeletek tetejét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése