»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg liszt, 25 dkg fetasajt, 1 ek só
- 5 dkg olvasztott mangalicazsír, 15 dkg főtt burgonya
- 1 tk cukor, 3 dkg élesztő, 150 ml joghurt, langyos tej
- 1 tojás, 5 dkg lágy zsír
tetejére :
- 1 tojás, köménymag
- Az élesztőt 1 dl tej és a cukor keverékében felfuttatjuk. A fetasajtot villával összetörjük, a burgonyát szitán áttörjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a fetát, a burgonyát, a tojást, a joghurtot és még annyi tejet, hogy összálljon a tészta. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva meleg helyen kb 30 percig kelesztjük.
- Ezután a tésztát 4 részre oszjuk, kigömbölyítjük és nagytányér nagyságúra nyújtjuk, 1 lapot megkenünk zsírral és ráhelyezzük a másik lapot, így járunk el a másik két tésztagombóccal is. Letakarva 15 percig pihentetjük.
- A két körlapot kb 40 - 45 cm - es nagyságúra kinyújtjuk és 24 - 24 cikkre vágjuk, majd egyesével feltekergetjük. A kifliket zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk köménymaggal. 30 perc kelesztés után 180 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése