»HOZZÁVALÓK«
- 2 ek tejföl, 2 tojás, 2 ek cukor
- csipet só, 1 tk szódabikarbóna, 1 tk ecet
- kb 35 dkg liszt
- A tojást a cukorral és a tejföllel simára keverjük, majd hozzáadjuk az ecetet, a szódabikarbónát, a sót és annyi lisztet, hogy jól gyúrható / formázható masszát kapjunk. A tésztából kb 40 g - os gyolyókat formázunk, kigömbölyítjük és mindegyikből kb 12 cm - es hosszú rudat sodrunk.
- A rúd egyik felét középig bevágjuk, majd a másikat is úgy, hogy közben elfordítjuk a rudat 90 fokkal. Ezután az egyik tésztaszárat a szembenlevő két tésztaszár közé hajtjuk.
- A fánkokat foró, bő olajban kisütjük, porcukorral megszórjuk és lekvárt kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése