»HOZZÁVALÓK«
Pudingos alap :
- 1 l tej, csipet só, 15 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja, 15 dkg liszt, 6 dkg vaj
- kb 10 dkg kókuszreszelék
Dióshab :
- 2 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 15 dkg darált dió
- Egy kb 25 * 35 cm - es tepsi alján egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.
- A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrokat, a narancs héját, a lisztet, majd az egészet csomómentesre keverjük és alacsony lángon állandó kevergetés mellett besűrítjük. Ezután hozzákeverjük a vajat és óvatosan ráöntjük a kókuszra, majd egyenletesen elsimítjuk rajta . Hideg helyre vagy hűtőszekrénybe téve dermesztjük.
- A dióból kb 4 - 5 evőkanállal félteteszünk, a többit hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínhez . A diós habot rákenjük a pudingra, megszórjuk a félretett dióval és vízbe mártott késsel 6 részre vágjuk. A krémet a tepsi szélén is fellazítjuk, majd az így kapott hosszúkás darabokat egyesével, óvatosan feltekerjük. A tekercseket tetszés szerinti vastagságúra szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése