»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 4 tojás, 12 dkg cukor, 1 dl étolaj, 1 dl víz, csipet só
- 25 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 2 ek kakaópor
Puding :
2 tasak vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 4 ek cukor
tetejére :
- 6 dl tejföl, 4 ek porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 10 g étk. zselatin
- 30 ml víz
- A sütőt 170 °C - ra melegítjük, egy kb 20 * 30 cm - es magasabb falú tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd tovább habosítva hozzáöntjük az olajat, a vizet és hozzáadjuk a sütőporral vegyített lisztet. A masszának kb a 3 / 4 - ét a tepsibe öntjük, a maradékhoz hozzákeverjük a kakaót és foltokban a sárga masszára kanalazzuk.
- A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd ha egy kicsit hűlt, ráöntjük a tésztára és kb 40 - 45 percig sütjük.
- A tejfölt ( szobahőmérsékletű legyen ! ) ízesítjük, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint, majd egyenletesen rásimítjuk a sütőből kivett süteményre. Pár óra dermesztés után szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése