,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2022. március 16., szerda

~ KÓKUSZOS ANANÁSZOS KOCKA ~



»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 3 tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt
Kókuszos lap :
- 3 tojásfehérje, 12 dkg cukor, csipet só
- 10 dkg kókuszreszelék
Krém :
- 2 , 5 dl tej, 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 tojássárgája
- 3 ek cukor, 18 dkg lágy vaj, kb 20 dkg konzerv ananász

  • A sütőt 180 °C - - ra melegítjük, egy kb 18 * 28 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. A piskótához a tojásokat fehéredésig verjük a cukorral, majd hozzáforgatjuk az átszitált lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 18 perc alatt - tűpróbáig sütjük. 
  • A kókuszos lapot abban a tepsiben sütjük amiben a piskótát és az aljába tiszta sütőpapírt fektetünk. A tojásfehérjét a sóval felverjük, majd félidőben 2 - 3 részletben hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, ezután hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket., majd a tepsibe simítjuk. 170 °C - on, kb 25 - 30 percig sütjük. 
  • Az ananászt apróbb kockákra vágjuk és alaposan lecsepegtetjük a levétől. A krémhez 1 , 5 dl tejet  a cukorral felforralunk, a maradékban simára keverjük a pudingport és a tojássárgáját, majd hozzáöntjük a forró tejet.  Ezután visszaöntjük a lábasba és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt, mixerrel átdolgozzuk, hozzáadjuk a vajat és habosra keverjük, majd beleforgatjuk az ananászt is. 
  • A piskótalapot meglocsoljuk ananászlével, egyenletesen elkenjük rajta a krémet és befedjük a kókuszos lappal. A tetejét megszórjuk kókusszal és 2 - 3 óra hűtés után kockákra szeleteljük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése