»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 45 dkg liszt, 25 g friss élesztő, 1 tk cukor
- 1 / 2 ek só, 1 tojás, 1 dl natúr joghurt
- 1 dl étolaj, 1 dl langyos tej
töltelék :
- 15 dkg reszelt sajt
- 15 dkg lágy vaj / margarin
- 1 ek liszt
tetejére : - 1 tojás, tetszőleges magvak
- Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt, az olajat, a joghurtot, a tojást és ruganyos tésztává dagasztjuk ( ha szükséges adjunk hozzá még tejet ). A tésztát letakarva a duplájára kelesztjük.
- A tölelék hozzávalóit jól összekeverjük.
- A megkelt tésztát 12 egyforma gombócra osztjuk. A gombócokat lisztes felületen, egyenként 12 * 18 cm - es nagyságúra nyújtjuk, a felső részén egy pizzavágóval a tészta feléig kb 7 bevágást ejtünk, az alsó részére egy csíkban teszünk a töltelékből és feltekerjük úgy, hogy a vágások vége a tészta alá kerüljön. Karikára összetekerjük és belehelyezzük a kivajazott és lisztel behintett muffin sütőformába.
- Az elkészült tésztakoszorúkat kb 20 percig kelesztjük, majd lekenjük a tetejüket felvert tojással és megszórjuk magokkal. 180 °C - ra melegített sütőben, szép pirosra sütjük.
Szia Juditka!
VálaszTörlésNagyon guszta!