»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 3 tojás, 18 dkg cukor, csipet só, 180 ml tej, 120 ml étolaj
- 15 dkg búzadara, 18 dkg darált dió
- 18 dkg liszt, 1 tasak sütőpor
Krém :
- 5 dl tej, 1 , 5 tasak ( azaz : másfél tasak - 60 g ) vaníliás pudingpor, 15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor, 20 dkg lágy margarin
tetejére :
- 10 dkg cukor, 50 ml tej, 1 tk instant kávé
- 5 dkg vaj, darált dió
- A tésztához a tojást habosra verjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet, az olajat, hozzáadjuk a sót, a darát, a diót és a sütőporral vegyített lisztet. A masszát kb 15 percig pihentetjük, majd egy sütőpapírral bélelt 20 * 30 cm - es tepsibe simítjuk. 180 °C - ra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
- A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport. A margarint habosra keverjük a cukrokkal, majd tovább habosítva hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
- A kihűlt tésztát lapjában kettévágjuk a krém 3 / 4 - ét a lapok közé kenjük, a maradékot pedig a tetejére, majd megszórjuk dióval.
- A cukrot a tejjel kb 5 - 6 percig forraljuk, majd hozzákeverjük a kávét. Tűzről levéve addig kevergetjük amíg a kávé feloldódik, majd hozzáadjuk a vajat. Ha a máz már eléggé besűrűsödött rácsurgatjuk a sütemény tetejére.
Nagyon mutatós és igen finom lehet! A krémbe valóban 5 puding kell?
VálaszTörlésKedves Judit! Én is azt szeretném megkérdezni, hogy a krémben biztos 5 tasak pudingpor van? Köszömöm'
VálaszTörlésA pudingpor másfél tasak. ( 60 g )
VálaszTörlésAkkor pontosan mennyi pudingpor kell bele? Köszönöm!
Törlés