Tészta :
- 3 tojás, 18 dkg cukor, 10 dkg olvasztott vaj
- csipet só, 15 dkg darált dió, 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor, 2 dl tej
- kb 20 dkg házi baracklekvár
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé, 50 ml tejszín, 1 ek cukor
- darált dió
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
- A tésztához habosra keverjük a tojást a cukorral, majd tovább verve hozzákeverjük a vajat. Ezután hozzáadjuk a tejet és a diót és a sütőporos lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb - 30 - 35 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
- A kihűlt tésztát lapjában kétfelé vágjuk és betöltjük a lekvárral.
- A tetejére a tejszínt a cukorral felforrósítjuk, majd oldódásig keverjük benne az összetördelt csokoládét. A csokikrémet a sütemény tetején elkenjük és darált dióval megszórjuk. Pár óra után - de legjobb másnap - szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése