,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2022. március 28., hétfő

~ KRÁMSAJTOS RÉPÁS CSIRKEMELL ~



 »HOZZÁVALÓK«
- 2 - 3 szál nagyobb répa, 50 dkg csirkemell
- 2 db tömlős natur krémsajt,  1 leveskocka, 1 ek mustár
- 1 babérlevél, kb 150 ml víz, 1 ek étk. keményítő
- só, bors, petrezselyem, 3 - 4 ek olívaolaj

  • A megpucolt répát a nyagylyukú reszelőn lereszeljük és az olívaolajon kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott csirkehúst és az egészet jól átpirítjuk. 
  • Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a leveskockát és az egészet puhára főzzük. Közben ízesítjük, sóval, borssal, mustárral. 
  • Ezután hozzáadjuk a krémsajot, a vízben elkevert keményítőt és az egészet összeforraljuk. Végül hozzákeverjük a felaprított petrezselymet. Párolt rizzsel kínáljuk. 

Ötlet : Nosalty

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése