Kedvenc piskótatekercsem, nem száraz és fojtós. Ha nagyobb tekercseket szeretnétek, akkor legalább 5 tojásból süssétek meg, az arányokat átszámolva . Ha pedig valaki gluténérzékeny, csak a pudingport kell gluténmentesre cserélni .
»HOZZÁVALÓK«
- 3 tojás, 11 dkg cukor, 1 tasak vaníliás pudingpor ( 40 g )
- csipet só, kb 20 dkg baracklekvár
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük , egy kb 30 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt vágunk.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval félig felverjük, majd tovább verve 2 - 3 részletben hozzászórjuk a cukrot és kemyény habbá verjük. Ezután hozzákeverjük a tojásárgáját és a pudingport. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 12 - 15 perc alatt megsütjük.
- Ha a piskóta megsült egy lisztel behintett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Ha a piskóta langyosra hűlt kitekerjük, elsimítjuk rajta a lekvárt és szorosan visszatekerjük. 2 - 3 óra múlva porcukorral megszórjuk és felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése