,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2022. március 30., szerda

~ VANÍLIAKRÉMES KAKAÓS - DIÓS KOSÁRKA ~




 »HOZZÁVALÓK« kb 20 db - hoz
Tészta :
- 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 ek kakaópor
- csipet só, 1 tojássárgája, 1 kk sütőpor, 1 - 2 ek tej, vagy tejföl
- baracklekvár
Dióshab :
- 3 tojásfehérje, 18 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor
- 18 dkg darált dió, csipet só
Vaníliakrém :
- 3 dl tej, 1 tasak vaníliás pudingpor, 2 dl tejszín, 1 tasak habfix

  • A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába tekerve, hűtőben 30 percig pihentejük. A kosárka formákat kivajazzuk, a sütőt 180 °C - ra melegítjük. 
  • A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd tovább verve 2 - 3 részletben hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, majd hozzáfogatjuk a diót.  A tésztából kb 25 g - os golyókat formázunk és kibéleljük vele a formákat. Mindegyik aljába 1 - 1 kk lekvárt teszünk, erre pedig a diós habot. 
  • A kosárkákat tepsire helyezzük és kb 20 perc alatt megsütjük.
  • A tejben megfőzzük a pudingport, a tejszínt a habfix - el felverjük, majd összeforgatjuk a kihűlt pudinggal. A krémet csillagcsöves habzsákba szedjük és kidíszítjük a kosárkák tetejét, majd  darált dióval díszítjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése