Fehér tészta :
- 4 tojásfehérje, 16 dkg cukor, 75 ml étolaj
- 80 ml tej, 12 dkg liszt, 6 g sütőpor
- csipet só
Sárga tészta :
- 4 tojássárgája, 8 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor
- 75 ml étolaj, 80 ml tej
- 10 dkg liszt, 6 g sütőpor
továbbá : őszibarackkonzerv, 6 ek kakaópor
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük. A barackot alaposan lecsöpögtetjük, majd 4 cikkre vágjuk, egy 2 , 5 l - es kuglófformát kivajazunk és behintjük liszttel. ( ha tapadásmentes a forma, akkor ez a mozzanat elhagyható ) Ezután a barackgerezdeket elhelyezzük a kuglóf mélyedéseibe.
- A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd tovább verve három részletben hozzászórjuk a cukrot, hozzáöntjük a tejet és az olajat, majd beleforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A massza felét a barackra öntjük, rászórunk 2 ek kakaóport és 25 percig sütjük.
- A sárga tésztához, a tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, végük hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A masszát a sütőből kivett tésztára simítjuk, megszórjuk 2 ek kakaóporral és visszatesszük a sütőbe 15 percre.
- Ezután a maradék fehér masszát a sütőből kivett tésztára simítjuk, megszórjuk 2 ek kakaóporral és visszatesszük a sütőbe további 25 percre.
- Ha a kuglóf megsült, a formában kihűtjük, majd tányérra borítva, porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése