,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2022. november 21., hétfő

~ TÁRKONYOS KARALÁBÉLEVES ~



 »HOZZÁVALÓK«
- 2 nagyobb darab répa, 1 nagy petrezselyem gyökér, 2 - 3 db karalábé
- 1 fej vöröshagyma, 1 ek tárkony, 1 zöldégleveskocka
- só, bors, aprított petrezselyem
- 1 ek liszt, 2 dl tejföl, citromlé

  • Egy fazékban kevés olajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott répát, gyökeret, majd az egészet jól átpirítjuk. Ezután felöntjük kb 1, 5 l vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és félpuhára főzzük. 
  • Azután hozzáadjuk a felkockázott karalábét,  ízesítjük a levest sóval, borssal, tárkonnyal és addig főzzük amíg a zöldségek puhára nem főnek. A tejfölben elkeverjük a lisztet kevés vízzel, majd a leveshez öntjük. Ekkor hozzászórjuk a petrezselymet és ízlés szerin citromlével ízesítjük. Pár perc alatt összeforraljuk és tálaljuk. 


1 megjegyzés: