,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2022. december 20., kedd

~ MÉZESPUSZEDLIS CITROMTORTA ~



»HOZZÁVALÓK«
Alap :
- 30 dkg puszedli, 12 dkg olvasztott vaj
Krém :
- 4 dl tej, 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 2 citrom reszelt héja, 2 tojássárgája
- 1 ek citromlé, 10 dkg porcukor
- 10 dkg lágy vaj
Citromzselé :
- 1 dl citromlé, 50 ml víz, 3 ek cukor
- 3 db lapzselatin
- pár csepp sárga ételfesték

  • A krémhez 1 dl tejben simára keverjük a pudingport és a tojássárgáját. A maradék tejet felforraljuk, majd keveset a tojásos pudingos tejhez öntünk. A keveréket visszaöntjük a forró tejhez és alacsony lángon, állandó keverés mellet sűrű krémmé főzzük, hozzákeverjük a citromhéjat, majd  a krémet folpackkal letakarjuk és kihűtjük.
  • A puszedlit egy késes aprítóval morzsás állagúra daráljuk, hozzákeverjük a vajat, majd egy 22 cm - es sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
  • A porcukrot a vajjal és a citromlével kikeverjük, ezután 2 - 3 részletben összedolgozzuk a pudinggal. A krémet a puszedlis alapra simítjuk és hűtőbe tesszük dermedni.
  • A zseléhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, a  torta köré tortakarikát helyezünk. A citromlét a vízzel, cukorral felforraljuk, az ételfestékkel megszínezzük és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat.  Addig kevergetjük amíg a zselatin elolvad, majd a langyosra hűlt zselét  ráöntjük a krémre. Hűtőben dermesztjük, majd félbevágott citromkarikákkal díszítjük. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése