»HOZZÁVALÓK«
Tészta:
- 5 tojássárgája, 10 ek langyos víz, 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt, 1 / 2 kk szódabikarbóna
Krém :
- 2 dl tej, 2 ek liszt, 20 dkg lágy vaj / margarin
- 15 dkg porcukor, 10 dkg darált dió
- 1 tasak vaníliás cukor, 2 - 3 ek rumaroma vagy rum - ízlés szerint
tetejére :
- 5 tojásfehérje, csipet só, 25 dkg cukor
- csokoládéreszelék
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, a tojássárgákat a vízzel és a cukorral jó habosra verjük, majd 2 részletben hozzászitáljuk a szódabikarbónás lisztet és egy spatulával óvatosan összeforgatjuk. A masszát egy nagyobb kb 25 * 35 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 15 - 20 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett sűrű pépet főzünk belőle. A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd tovább keverve, hozzádolgozzuk a lisztkrémet, ízesítjük rummal és hozzákeverjük a diót. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.
- A tetejére a tojásfehérjét és a sót egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felett elkezdjük habosítani. Több részletben hozzászórjuk a cukrot és fényes kemény habbá verjük. Ezután a habot a diós krémre simítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
- Másnap a tetejét bevonhatjuk olvasztott ccokoládéval vagy csak csokit reszelünk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése