- 15 dkg arborio rizs, kb 6 dl tej, 2 ek cukor
- 1 narancs héja, csipet só, 5 dkg mazsola
- 3 - 4 db alma, citromlé, 2 tk őrölt fahéj
- 3 tojás, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg olvasztott vaj, 8 dkg amaretti keksz
- A tejbe beledobjuk a narancs héját, hozzáadjuk a rizst, a sót és a cukrot, majd alacsony lángon, kevegetés mellett addig főzzük amíg a rizs megpuhul. ( ha szükséges öntsünk még hozzá tejet ) Ezután kivesszük a narancshéjat, hozzákeverjük a mazsolát, majd lefedve kihűtjük.
- A megpucolt almát felkockázzuk, összeforgatjuk a citromlével és a fahéjjal, a kekszet morzsásra aprítjuk.
- A tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, a sárgákat a cukrokkal fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük, a vajat, a kekszet, a rizst és az almát, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.
- A masszát sütőpapírral bélet 22 cm - es tortaformába simítjuk és 180 °C - os sütőben, kb 45 - 50 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
Bocsánat de az olvasztott vaj és a kekszmorzsa hová kerül?
VálaszTörlésJa, már látom, bocsi.
VálaszTörlés