,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2023. január 25., szerda

~ ÉDESBURGONYÁS LÁNGOS FETASAJTTAL ~



 »HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg liszt, 1 ek só, 30 ml étolaj
- 25 g friss élesztő, 1 tk cukor, 1 dl langyos tej
- kb 35 dkg édesburgonya
- kb 2 dl natúr joghurt
ízesítés :
- tejföl, fokhagyma, feta sajt

  • A megtisztított burgonyát feldaraboljuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük és kihűtjük.
  • Az élesztőt belmorzsoljuk a cukros tejbe és hagyjuk felfutni. A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a burgonyát, az olajat és annyi joghurtot, hogy összeálljon a tészta, majd a dagasztókarral alaposan kidolgozzuk. A tésztát meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
  • Ha a tészta megkelt, kb 7 részre osztjuk és beolajozott kézzel mindet kigömbölyítjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, majd a tésztagombócokat kistányér nagyságúra lapítjuk és belehelyezzük az olajba, ezután a tészta mindkét oldalát kb 2 - 2 percig sütjük.
  • A tejfölben elkeverjük a reszelt fokhagymát, megkenjük vele a lángost és fetasajtot morzsolunk rá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése