Tészta :
- 50 dkg liszt, 1 kk só, 6 dkg porcukor
- 25 g friss élesztő, 1 tk cukor, 1 tojássárgája
- 50 ml étolaj, kb 3 dl langyos tej
töltelék :
- 10 dkg lágy magarin, 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor, 3 ek kakaópor
- kb 1 / 2 ü magozott meggybefőtt
- 1 tk őrölt fahéj
- A tésztához az élesztőt 1 dl tej és 1 tk cukor keverékben felfuttatjuk. A száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a tejet, majd jól kidolgozzuk. Azután a tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- A töltelékhez a meggyet alaposan lecsepegtetjük, a margarint kikeverjük a porcukorral és a kakóporral.
- Ha a tészta megkelt, kb 50 * 35 cm - es nagyságúra nyújtjuk, egy kenőkéssel elkenjük rajta a kakaós vajat, majd megszórjuk kevés kakaópor és fahéj keverékével, ezután egyenletesen eloszlatjuk rajta a meggyet és a hosszabbik oldal mentén feltekerjük.
- Így hagyjuk legalább 20 percig, majd a rúdból kb két ujjnyi vastagságú szeleteket vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 20 perc kelesztés után, 180 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése