»HOZZÁVALÓK«
- 40 dkg finomliszt, 10 dkg rétesliszt
- 1 tasak szárított élesztő, 1 / 2 ek só
- 1 tk cukor, 1 dl tej, 50 ml étolaj
- 1 tojás, kb 2 , 5 dl langyos aludttetej - vagy író
továbbá :
- 1 tojás, len és szezámmag
- A tésztához a tejet meglangyosítjuk elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk. A liszteket egy tálba mérjük, hozzákeverjük a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, az olajat és annyi aludttejet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, majd jól kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt két egyforma részre osztjuk, kigömbölyítjük, majd 60 cm - es hurkává sodorjuk úgy, hogy a tészta végei vékonyabbak legyenek. A felső véget összecsípjük, majd a két szálat összetekerjük és sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, majd két véget szintén összecsípjük, és tojásformára igazítjuk.
- A tésztát 30 percig kelesztjük, ezután lekenjük felvert tojással, sütés előtt mégegyszer átkenjük és megszórjuk a magokkal.
- 180 °C - os sütőben, kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése