Tészta :
- 3 tojás, 10 dkg eritrit, 1 tk vaníliakivonat, 1 tk mézes fűszerkeverék
- 40 dkg répa, 2 alma, 1 tk szódabikarbóna
- 1 dl étolaj, 15 dkg zabpehelyliszt, 1 / 2 citrom leve
tetejére :
- 25 dkg mascarpone, 2 - 3 ek eritrit - vagy ízlés szerint
- 1 / 2 citrom leve
moha dísz :
- 1 tojás, 1 ek eritrit, 1 ek zabpehelyliszt
- zöld ételgél, 1 tk sütőpor
csokifészek :
- 10 dkg étcsokoládé, 1 tk étolaj
- A tésztához a megpucolt répát kislyukú, az almát pedig nagylyukú reszelőn lereszeljük és összeforgatjuk a citromlével.
- A tojást habosra keverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk az olajat, a répát, a levétől kinyomkodott almát, ízesítjük, ezután hozzákeverjük a szódabikarbónát és a lisztet. Ha nagyon sűrű lenne adjunk hozzá almalevet, vagy ha híg akkor még lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt 22 cm - es tortaformába simítjuk és 175 °C - ra melegített sütőben, kb 45 perc alatt megsütjük.
- A tetejére a hozzávalókat kikeverjük és a kihűlt tortára kenjük.
- A mohához a tojást a cukorral kihabosítjuk, megszínezzük és hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A masszát papír muffinformába töltjük és mikróhullámú sütőben ( közepes erősségen ) kb 1 , 5 - 2 perc alatt megsütjük.
- A csokifészekhez egy tálba jéghideg vizet öntünk, a csokoládét gőz felett az olajjal megolvasztjuk, majd egy keményebb zacskóba töltjük, a csücsköt levágjuk és körkörös mozdulatokkal köröket nyomunk belőle a vízbe, kialakítva mintha egy madárfészek lenne. Ha a csokoládé már mindenütt megdermedt egy fakanállal kivesszük és papípírtörlőle tesszük száradni, majd elhelyezzük a torta tetején.
- A fészek közepébe piskótamohát tépkedünk és tetszés szerinti tojásokat helyezünk el benne.
E6355
VálaszTörléspubg uc
sightcare
9014E
VálaszTörléspubg mobile uc
glucotrust official website