»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 4 tojás, 16 dkg cukor, 16 dkg liszt, 60 ml forró víz
- 1 / 2 kk sütőpor, 2 tk őrölt fahéj ( elhagyható )
- csipet só
Krém :
- 50 dkg 20 % - os tejföl, 3 dl tej, 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 1 nagy citrom, 1 tasak vaníliás cukor, kb 12 dkg porcukor
- 2 dl tejszín, 10 g étk. zselatin, 30 ml víz
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 - 24 cm - es formába sütőpapírt fektetünk.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a robotgép üstjébe öntjük, majd elkezdjük habbá verni, amikor már kifehéredett és habos kisebb adagokban hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, tovább verve, hozzadjuk tojássárgáját és hozzácsurgatjuk a vizet, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és fahéjat. Egy spatulával óvatos mozdulatokkal az egészet egyneművé keverjük.
- A masszát a formába simítjuk és kb 25 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
- A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, letakarjuk folpackkal és kihűtjük. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, a tejfölt ízesítjük a cukrokkal, hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és a kifacsart levét, majd hozzákeverjük a folyósra melegített zselatint, a pudingot és hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.
- A piskótát 3 lapba vágjuk, a lapok köré tortagyűrűt helyezünk és a krém kb a 3 / 4- ével betöltjük a lapokat. A tortát hűtőben 2 órán át dermesztjük, majd a megmaradt krémmel körbekenjük és tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése