»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 3 tojás, 12 dkg cukor, 3 ek meleg víz
- 12 dkg liszt, 1 tk őrölt fahéj, 1 / 2 mk sütőpor
Vaníliás krém :
- 3 dl tej, 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 ek porcukor
- 3 dl tej, 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 ek porcukor
- 20 dkg tejföl ( 20 % - os ) 10 g étk. zselatin, 30 ml víz
továbbá :
- 2 dl tejszín, 1 cs habfix, ( 2 ek porcukor - elhagyható )
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 20 * 28 cm - es tepsibe sütőpapírt vágunk. A tojást fehéredésig verjük a cukorral, majd tovább verve hozzáadjuk a vizet, ezután hozzászitáljuk a sütőporral, fahéjjal vegyített lisztet. A masszát a tepsibe egyenletesen elkenjük és kb 18 - 20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk, a pudingot megfőzzük a tejben, még forrón hozzáadjuk a zselatint és addig kevergetjük amíg elolvad benne, ezután hozzákeverjük a cukrot, a tejfölt és addig hűtjük amíg elnem kezd dermedni. Ekkor a piskótát lapjában kettévágjuk, az egyik lapot visszahelyezzük a tepsibe vagy sütőkeretet teszünk köré és rákenjük a krémet.
- A tejszínt habbá verjük a habfix- el, elsimítjuk a krém tetején, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot. 3 - 4 órán át vagy egy éjszakát hűtőben dermesztjük. Felkockázva porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése