Glutén és laktózmentes.
Finom , finom és nagyon finom, csak ezt tudom erről a tortáról mondani, ill. írni. Ráadásul hihetetlenül gyorsan és egyszerűen elkészül. Ha nem lenne kéznél babapiskóta, akkor egy rizslisztes 2 tojásos piskótát is süthetünk az alapnak.
»HOZZÁVALÓK«
Kókuszkrém :
- 4 dl kókusztej
- 4 ek rizs
- csipet só
- kb 8 - 10 dkg eritrit
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg kókuszzsír
Csokoládépuding :
- 1 tasak gluténmentes csokoládés pudingpor ( Haas )
- 4 dl kókusztej
- 5 dkg étcsokoládé
- kb 3 ek eritrit
- 5 dkg kókuszzsír
- 5 dkg kókuszzsír
továbbá :
gluténmentes babapiskóta ( Shär )
- Egy kapcsos ( 22 cm - es ) tortaformát folpackkal kibélelünk, majd az aljára lerakjuk szorosan a babapiskótát.
- A rizst kávédarálóval darás állagúra daráljuk, majd puhára főzzük a tejben, azután hozzákeverjük az édesítőt, a kókuszzsírt, a sót és a kókuszreszeléket, azután az egészet ráöntjük a babapiskótára.
- A pudingport a szokásos módon megfőzzük a tejben és még forrón hozzákeverjük az édesítőt, az összetördelt csokoládét, a kókuszzsírt és krémesre keverjük, majd azonnal ráöntjük a kókuszos krémre.
- Megvárjuk amíg kihűl, majd kókuszreszelékkel és olvasztott csokoládéval díszítjük. Hűtőben egy éjszakán át dermesztjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése