- 3 tojás
- 8 dkg méz
- 2 ek cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 3 dkg olvasztott vaj
- 2 ek kakaópor
- csipet só
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
továbbá :
- szilvalekvár
- 30 dkg fehér fondant ( pl : Belbake -Lidl )
- szórócukor
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy kb 25 x 35 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a mézzel és a vajjal habosra keverjük. A fehérjét a sóval felverjük, majd félidőben hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mézes tojássárgás keveréket és hozzászitáljuk a kakaóporos, fűszeres, szódabikarbónás lisztet. Az egészet óvatosan összekeverjük és a tepsibe simítjuk. Kb 18 - 20 perc alatt megsütjük.
- Ha a tészta megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt és kb 7 - 8 cm - es kiszúróval, 12 db - ot szaggatunk belőle.
- 3 - 3 tésztakorongot lekvárral összeragasztunk, kialakítva így a tortácskákat, majd bevonjuk az egészet ( oldalát , tetejét ) lekvárral.
- A fondant masszát négy részre osztjuk , porcukros felületen mindegyiket olyan nagyságú kör alakúra nyújtjuk, hogy betudjuk vele burkolni a tortácskákat. A tetejét egy vizbe mártott ecsettel benedvesítjük és megszórjunk dekor cukorkákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése