,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2023. február 13., hétfő

~ GLUTÉNMENTES RED VELVET KOCKA ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg GM süteményliszt ( Mester család )
- 22 dkg porcukor
- 1 ek kakaópor ( Tutti )
- 3 tojás
- 2 dl író
- 2 tk piros ételpaszta
- 10 dkg puha vaj
- 1 púpozott tk szódabikarbóna
- 1 tk ételecet
Krém :
- 25 dkg mascarpone
- kb 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 dl tejszín

  • A sütőt 175 °C - ra előmelegítjük. A tésztához a tojást simára keverjük a porcukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük az írót és az ételfestéket. Ezután a masszához szitáljuk a kakaóval vegyített lisztet és hozzákeverjük az  ecettel elkevert szódabikarbónát. A masszát 3 felé osztjuk és sütőpapírral bélelt 25 * 25 cm - es tepsiben, külön - külön megsütjük. 
  • A kihűlt süteménylapok széleit egyenesre vágjuk, a leeső darabokat összemorzsoljuk. 
  • A krémsajtot a cukrokkal simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.  A krém 2 / 3 - ával  betöltjük a lapokat, a maradékot  a tetejére kenjük és megszórjuk tésztamorzsával, majd hűtőben pár órán át pihentetjük. 


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése